
Oorsprong
IJsbergsla is veredeld vanuit Bataviasla, welke losse bladeren heeft. Dit gebeurde in Californië (VS) in het begin van de 20ste eeuw. Vanuit Californië ging de sla op transport naar het westen van de VS via het spoor. Omdat dit een reis was van 3 dagen, werd de sla in treinwagons vervoerd met een berg ijs erop om de sla vers te houden, waaraan de sla zijn naam dankt. IJsbergsla is vervolgens met de Amerikanen tijdens de 2e WO geïntroduceerd in Nederland.

Teelt
Onze ijsbergsla wordt gezaaid bij de plantenkweker in de kas en zodra de plant enkele blaadjes heeft komen de plantjes naar ons bedrijf.
De plantjes worden machinaal geplant op de juiste diepte en afstand in de vers klaar gemaakte bodem. Voorzien van vocht en voeding kan de ijsbergsla uitgroeien tot een mooie bol sla. Gedurende de teelt houden we het onkruid onder controle door te schoffelen en de planten gezond met een uitgekiende bemestingsstrategie en daardoor beperkte gewasbescherming. Na enkele weken als de ijsbergsla de juiste omvang en gewicht heeft, oogsten onze medewerkers de ijsbergsla elke dag vers op het veld en wordt deze op het bedrijf direct terug gekoeld middels een vacuümkoeler. Binnen een uur nadat onze ijsbergsla is geoogst kan deze op transport naar de klant.
Onze sla is beschikbaar vanaf begin mei tot half oktober.


"Binnen een uur nadat onze ijsbergsla van het veld komt, gaat deze gekoeld op transport. Verser kan bijna niet!"

Verpakkingen
Wij verpakken onze sla in ons merk Best Valley. Deze herkenbare en frisse doos is gemaakt van FSC karton. Naast onze eigen doos, werken wij ook met eigen merk dozen van onze klanten. Klant is koning.
Ook is het mogelijk sla aan te bieden in EPS 186 of andere klapkratten. Neem contact met ons op om samen te bekijken wat de mogelijkheden zijn.